Knasende konfektkugler med nougat og marcipan

Kokostoppe a la Blomsterberg

Så er der blevet bagt lækre kokostoppe, og opskriften er Mette Blomsterbergs, synes det er de bedste kokostoppe, jeg har smagt, og derfor har jeg ikke selv tryllet en opskrift frem, dog har jeg droppet lime.

Min mor plejer at bage dem, så når nu jeg skal holde jul i Danmark, må jeg jo selv bage dem. Og mums hvor de smager!

Jeg er vild med kokostoppe, fordi der er så meget smag i dem, og så er konsistens bare så lækker, og jeg synes især marcipanen giver den perfekte saftighed til netop denne opskrift. Er sikker på, de bliver dine yndlings-kokostoppe, når du først har bagt dem en gang, sådan har jeg det i hvert fald.

 photo kokostoppeblomster_zpsbbd9347b.jpg

Opskrift på kokostoppe:
ca. 15-17 stk.

3 æg
300 g sukker
300 g kokosmel
100 g groftrevet marcipan
200 g god mørk chokolade

Sådan gør du:

 • Rør æg, sukker, kokosmel, revet marcipan til dejen samler sig. Lad dejen trække tildækket i køleskabet i mindst 1 time
 • Form kokostoppene direkte på en bageplade med bagepapir
 • Bag toppene ved 180 grader i ca. 10 – 15 minutter, til de er let gyldne
 • Lad kokostoppene blive helt kolde, inden du dypper bundene i chokolade, som er smeltet over vandbad

Tip! Hvis du vil have lidt mindre kokostoppe, så skal bagetiden selvfølgelig sættes lidt ned – de er typisk færdigbagte, når de bliver let gyldne.

Følg Cute Carbs på facebook eller på bloglovin, så går du ikke glip af nye søde sager.

 photo kokostoppe_blomsterberg_zpsa2c9eef0.jpg

   

26 kommentarer

 • Dorthe

  Kan de fryses?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lars

  Har lige proppet de 38 toppe jeg fik ud af portionen i ovnen; lidt mørkere pga rørsukker og at jeg ikke skrællede det brune af det friske kokosnødde kød inden jeg rev dem, men glæder mig til at smage (o:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ltls

  Hejsa.
  Hvor store laver du dem / hvor meget fylder massen på en spiseske til 1 stk??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  3 gang indenfor halvanden måde at de er blevet bagt. Har familie og venner som er helt pjattede med dem

  3 ting jeg har erfaret
  1) De er nemmest at samle hvis hænderne er skyllet i koldt vand inden man former dem.
  2) har været tvunget at bage dem med kun med 150 g kokos (Har nu 4 kokostoppe som er smattet ud på pladen)
  3) 200 g chokolade er for meget (overskuds chokolade som har været i vandbad kan jo ik smeltes om igen ) og 150 gram er lige for lidt Så det med chokoladen er altså er en balancegang fra gang til gang og afhængig af hvor mange kokostoppe man får ud af det

  Og ovenstående er kun ment som positiv respons..elsker din side og dine opskrifter så 1000 mange tak for din dejlige blog❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte

  Super lækre 🙂 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Jeg lavede dem lidt mindre og fik ca 25 stk ud af det (de skulle stadig have ca 15 min i ovnen) og de er bare super lækre! Var nødt til at lave en portion mere med det samme, så mine kollogaer i moorgen kan få 2 stk hver

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  De ser så lækre ud. Glæder mig til at give mig i kast med dem.

  Skal bruge dem til en fest, næste weekend. Hvordan vil du anbefale at jeg opbevarer dem indtil jeg skal bruge dem? På køl eller frost?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Har lige taget mine ud af ovnen, de er super bløde og falder fra hinanden når man løfter dem? :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Folmer Bjerre

  Har lige bagt dem vi synes de var mega gode

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Opskriften ser lækker ud! Jeg vil prøve at bage dem. Måske kan de komme på bordet sammen med de andre små kager jeg tænker at lave til min søns barnedåb i næste uge. Det kræver dog, at de kan fryses ned – familien fra Jylland kommer i dagene op til, så da bliver der ikke tid. Tror du de kan det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] udgangspunkt i en Mette Blomsterberg opskrift på kokostoppe, som jeg har fundet over hos den gode frøken Cute Carbs. Dog har jeg skåret godt ned på sukkeret og synes bestemt ikke, at de mangler sødme. Og så har […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chanette

  Hvor længe kan de holde sig???

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] i et krus i microovnen 2. Lavet kokostoppe og de var virkelig gode. Opskriften kan findes her http://cutecarbs.com/2012/12/kokostoppe-a-la-blomsterberg/ 3. Haft meget lidt plads på min skrifebord 4. Afprøvet Hemingways teori om “write drunk, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • oh lord! Jeg lavede dem her igår og det skulle jeg jo aldrig have gjort! De er alt alt for lækre!!! Nu er jeg jo afhængig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhm, kokostoppe holder altid i retten! Yumyum.

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser lækkert ud 🙂
  Vil du ikke lave nogle indlæg med forslag til lækre desserter til nytår?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cutecarbs

   Tak 🙂 Jo, hvis tiden er til det, vil jeg gerne. Tak for ideen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knasende konfektkugler med nougat og marcipan