It-kager - Whoopie pies

Når man taler it-kager, kan man ikke komme uden om cupcakes, popckaes og macarons. Men der er også whoopie pies, og de skal ikke undervurderes, for når du først har sat tænderne i en whoopie, så kan du lige så godt vænne dig til en ny craving. De er fine, smager skønt og så kan de laves i uanede kombinationer. Her får I min helt egen version af en dobbel chokolade whoopie pie – mørk chokolade kage med hvid chokolade ganche! Glæder mig til at høre, hvad I synes? Photobucket Whoopie pies - det skal du bruge til dejen: 130 g smør 100 g mørk chokolade 200 g sukker 3 æg 2 tsk vaniljesukker 250 g hvedemel 40 g kakao ½ tsk bagepulver ¼ tsk natron Sådan gør du:
  • Hak den mørke chokolade og smelt den sammen med smørret ved lav varme.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse, og sigt så mel, kakao, natron og bagepulver i massen og rør det sammen. Til sidst røres det hele sammen med den smeltede chokolade og smør.
  • Ved hjælp af en teske skal dejen nu fordeles på bagepapir i små kugler. Det er vigtigt, at kuglerne har nogenlunde samme størrelse. Der er dej til ca. 26 kager.
  • Bag kagerne ved 200 grader i ca. 7 minutter. Og lad dem afkøle på en rist.
Det skal du bruge til ganachen: 175 g hvid chokolade 3,5 dl fløde Og eventuelt forskellig slags krymmel Sådan gør du: Begynd med at lave cremen. Kog fløden op og tilsæt chokoladen, så den smelter. Tag cremen af varmen og lad den stå koldt i ca. fire timer til den er helt kold. Pisk den kolde creme med en el-pisker til den er stiv og klar til brug. Kom evt. lidt rød frugtfarve og jordbærsmag i halvdelen af cremen, så du får nogle whoopies med hvid creme og nogle med lyserød. Når kagerne er kolde, og cremen er klar, kan du begynde at sprøjte creme på halvdelen af kagerne, det bedste resultat opnås ved at bruge en sprøjtepose. Læg nu en kage over cremen på kagerne, så du får en lækker kagesandwich –dine helt egne whoopie pies. Rul evt. de færdige whoopie pies i krymmel, så de bliver ekstra festlige! Følg Cute Carbs på facebook, så går du ikke glip af nye søde sager. Photobucket