Gulerodsboller

De bedste gulerodsboller

//Sponsoreret indlæg//
Gulerodsboller

Jeg er vild med gulerodsboller, og har bagt SÅ mange varianter af de saftige boller, flere med succes men ligeså mange, der ikke lige har begejstret. Men nu har jeg endelig fundet frem til den bedste, hjemmebagte gulerodsbolle! En ny familiefavorit!  Hemmeligheden i mine gulerodsboller er selvfølgelig sammensætningen af ingredienser og især den supergode Manitoba-mel.

Jeg har i de sidste par uge bagt flere boller, end jeg plejer, fordi jeg har fået lov til at lege med en masse kvalitetsmel, kerner og frø fra Finax – en af favoritterne er deres Manitoba-mel. Manitoba er en kraftfuldt hvedemel med et højt indhold af gluten, der gør dejen mere smidig og elastisk, så man får  ekstra luftige boller med god, sprød skorpe. Udover Finax’ Manitoba-mel har jeg brugt deres økologiske solsikkerkerne, finvalsede havregryn og chiafrø.

Hjemme hos os er vi vilde med godt brød og boller, min kæreste er bager, så jeg føler altid, at hvis jeg lykkes med at imponere ham, så er jeg nået langt, og da han så mine gulerodsboller, sagde han, at de var vældige fine, og da han spiste dem, var han ikke mindre begejstret, så det var win win, fordi jeg også selv, synes de smager superlækkert! Ísak er også vild med dem! Heldigvis er jeg ikke typen, der holder gode opskrifter for mig selv, så her får I opskriften på de bedste gulerodsboller 🙂

Hvis du ikke allerede kender Manitoba-mel, så vil jeg virkelig anbefale, at du prøver at bage med det, resultatet er bare virkelig godt!

gulerodsboller med manitoba-mel

Opskrift på koldhævede gulerodsboller

Giver 12 boller
2 dl græsk yoghurt eller skyr
4 dl vand
10 g gær
100 g fintrevne gulerødder
1 spsk. honning
2 spsk. olivenolie
1 spsk. salt
70 g Finax økologiske solsikkefrø
130 g Finax finvalsede økologiske havregryn
ca. 500 g Finax Manitoba mel

Drys: 3 spsk. Finax finvalsede havregryn og 2 spsk. Finax økologiske chiafrø

nemme gulerodsboller

Fremgangsmåde

Dag 1:
Hæld græsk yoghurt og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning, olivenolie og salt.
Riv gulerødderne fint. Kom gulerødder, havregryn, solsikkefrø i den våde masse.
Rør Manitoba-mel i dejen lidt ad gangen og rør dejen godt sammen – gerne ca. 10 minutter på en røremaskine. Konsistensen på dejen skal være klistret, men dog ikke tyndtflydende.
Lad dejen hæve tildækket natten over i køleskabet.

Dag 2:
Tag gulerodsbolledejen ud af køleskabet, og lad den stå omkring en time og hæve lidt ved stuetemperatur.
Beklæd to bageplader med bagepapir. Form 12 gulerodsboller med en våd spiseske og en våd hånd, men undgå at røre dejen for meget.
Drys havregryn- og chiablandingen over bollerne.
Lad gulerodsbollerne hæve på bagepladerne i en halv time. Varm ovnen op til 225 grader varmluft. Bag bollerne i 15 minutter.

koldhævede gulerodsboller

Del din familiebageopskrift og vind 1-årsforbrug af Finax

Mors mumsekage, søsters snaskede snegle og bedstemors lækre lune smørboller. Del din familie-bageopskrift med Finax liger her og deltag i konkurrencen om 1 års forbrug af Finax produkter + lækre ugepræmier.

Du deltager ved at skrive din opskrift og uploade et billede af opskriften eller af det færdige bagværk. Alle vinderopskrifterne bliver samlet på Finax.dk, så resten af Danmark også kan blive forkælet med lækkert bagværk fra familiegemmerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *