3 x frugt- og bærsuppe med lækker topping

// Indlægget er sponsoreret af  Skælskør Frugtplantage//frugtsuppe-blog

Frugt- og bærsuppe vækker barndomsminder hos mig, jeg husker især tydeligt den blåbærsuppe, jeg altid fik, da jeg var syg som barn, den varmede, smagte sødt og gjorde mig altid lidt glad. Men nu er det efterhånden virkelig lang tid siden, jeg har spist frugt- eller bærsuppe, jeg ender altid med at lave grød i stedet, men kan egentlig godt lide frugtsuppen, hvis bare den har lidt lækkert på toppen, der giver lidt knas og kontrast. Lige præcis derfor, blev jeg ret glad for, at Skælskør Frugtplantage spurgte, om jeg ville teste deres nye frugt- og bærsupper og komme med kreative idéer til lækre toppings, men inden I får mine toppingidéer, så vil jeg gerne fortælle lidt om suppen, der både kan spises iskold og dejlig varm.

Frugt og bærsuppe er et helt nyt produkt på markedet, og supperne fås i tre forskellige varianter: Abrikos, jordbær og hyldebær, herhjemme er jordbærsuppen favoritten hos drengene, og jeg synes egentlig både abrikos og hyldebær er meget gode, jeg synes især hyldebærsuppen er god, når den er varm, måske fordi den vækker søde minder.

Alle supper indeholder 70 procent frugt og én portion kan derfor erstatte 1 stk. frugt i ’6 om dagen’-anbefalingen, og det synes jeg faktisk er ret fint, synes også, man kan smage, at der er så meget frugt i supperne. Frugtsuppe er en meget nem og let sommerdessert, som kan serveres på ingen tid. Kig med under de næste billeder, hvor jeg deler mine toppingidéer med jer + tipper om en fin konkurrence!

skaelskoer-frugtsuppe

hyldebaer-suppe

Jeg har spist en del frugt- og bærsuppe de sidste par dage og prøvet en masse toppings, og min vigtigste konklusion er, at kombinationen af toppings helst skal være noget cremet, lidt sprødt eller knasende og noget overraskende. Og det gælder både, når du serverer suppen varm og når den er kold.

Kold jordbærsuppe med vaniljeis, pistaciekerner, marengsdrys og friske jordbær

Du skal bruge:

  • Skælskør Frugtplantage Jordbærsuppe (kold)
  • God vaniljeis (fx Hansens)
  • knuste hvide marengskys
  • Friske jordbær
  • Konditor pistacienødder

Server jordbærsuppen i suppetallerkener, top hver portion med en kugle is, 1 spsk. jordbær i små tern, grofthakkede pistacienødder og til sidst lidt knust marengs. Server straks.

Kold abrikossuppe med fløde, kammerjunkere og kokosflager

Du skal bruge:

  • Skælskør Frugtplantage Abrikossuppe
  • let pisket flødeskum
  • kammerjunkere
  • kokosflager

Server abrikossuppen i suppetallerkener, top hver portion med 3 tsk. letpisket flødeskum, drys med knuste kammerjunkere og til sidst lidt kokosflager. Server straks.

Varm hyldebærsuppe med græsk yoghurt, lakridsfudge og æbler

  • Skælskør Frugtplantage Hyldebærsuppe
  • græsk yoghurt
  • lakridsfudge
  • æbler

Varm hyldebærsuppen i mikroovn eller i en gryde. Fordel suppen i de portion, du ønsker. Top hver portion med 1 spsk græsk yoghurt (2% eller 10%) og afslut med at fordele æbletern og små stykker lakridsfudge over hyldebærsuppen. Server straks.

Konkurrence på Instagram

Kig forbi min Instagram-profil @frk_cutecarbs, hvor jeg lige nu har en konkurrence i samarbejde med Skælskør Frugtplantage, hvor du kan vinde en frugtkasse fyldt med lækkerier fra Skælskør Frugtplantage.

jordbaer-suppe

Tip! Lav en hurtig jordbærmilkshake

Hvis du har lidt frugt- og bærsuppe i overskud, så kan du fx bruge den til en nem og lækker milkshake. Blend 1 dl Skælskør Frugtplantage jordbærsuppe med to kugler vaniljeis, og vupti du kan nu nyde en iskold milkshake.

jordbaer-milkshake

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *