Frk. Cute Carbs
Kanelsnegle

Verdens (måske) bedste vafler

I dag har jeg forkælet min meget forkølede kæreste med sprøde vafler, og det var en stor succes.  Jeg ved faktisk ikke, hvor opskriften stammer fra, men min mor har altid lavet disse sprøde vafler, og de må ligge højt på listen over verdens bedste vafler, hvis altså den liste findes, den er i hvert fald hermed opfundet 🙂 De har masser af smag, og er både saftige og sprøde på samme tid – helt klart min foretrukne vaffel-opskrift.

Køb vaffeljern her!

Synes virkelig vafler er en skøn og nem dessert – og de smager både godt, når de er lune og nybagte, men dagen derpå er de også lækre. Server de nybagte vafler med letpisket flødeskum og dit yndlingssyltetøj. Eller lækker vaniljeis og friske bær! Her får du den skønne opskrift:

 photo vafler_opskrift_1_zpscc12d6d2.jpgGuld bestik – kan købes her / Skifer serveringsplatte – kan købes her

Opskrift på vafler:

16-18 stk.

400 g hvedemel
150 g sukker
1,5 tsk bagepulver
1,5 tsk vaniljesukker
150 g smeltet smør
8 dl mælk
2 æg
Sådan gør du:

 • Rør hvedemel, bagepulver, sukker, vaniljesukker, mælk og æg godt sammen – tilsæt det smeltede smør til sidst
 • Lad vaffeldejen hvile i en time
 • Varm vaffeljernet godt igennem og bag vaflerne, til de er gyldne. Lad dem køle lidt ned på en rist, så bevarer de den sprøde overflade

Tip! Hvis I ikke får spist alle vaflerne, når de stadig er nybagte, så kan de sagtens fryses ned. Lun dem i ovnen inden servering, og så har du endnu en omgang ”nybagte” vafler – perfekt til uventede gæster eller en hyggeaften foran fjernsynet.

Husk at følge Cute Carbs på facebook, så er du altid opdateret på de søde opskrifter. Og du kan også finde mig på Instagram  på @frk_cutecarbs

Hvad spiser du til dine vafler?

 photo vafler sproede opskrift_zpszzsdkgsl.jpg

Follow my blog with Bloglovin

   

141 kommentarer

 • Køber ALDRIG mere færdig dej til vafler. Tror du har ret i at dette er VERDENS bedste vafler👏🏼👏🏼👏🏼😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maya

  Det er uden tvivl de bedste vafler jeg har fået! Opskriften bliver også til de lækreste pandekager hvis man undlader bagepulver 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klara

  Er du sindsyg der er mange kommentarer til denne opskrift! 😀 Der må være nogen derude der elsker vafler! Jeg har lige prøvet opskriften og det var bare super nemt og de blev skide gode! Selv 5 år efter de første kommentarer 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Lavede dem med groft speltmel, da jeg ikke havde normalt mel, det var rigtig lækkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Super frådern vafler! Og ingen gik i stykker 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathias

  Hej mega gode Vaffelopskrift 👍🏻👍🏻 Tænkte på om man kan have dejen stående til næste dag i et køleskab, hvis man ikke lige får lavet alle vaflerne den samme dag😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak 🙂 Jeg har prøvet at gemme vaffeldej i køleskabet natten over, men det blev ikke så godt pga. af bagepulveret, så jeg kan ikke anbefale det, desværre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  Kan godt være de smager skide godt, men når 7 ud af 10 vafler går i stykker og sidder fast på begge sider af vaffeljernet, så opgiver jeg.. har aldrig haft det problem med vafler før..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Tak for denne opskrift 👏🏻👏🏻 det er ikke kun måske verdens bedste vafler- det er de BEDSTE 😊 Bruger ikke andre opskrifter mere 😊 Rigtig god sommer 😊💐

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dr. Travl

  Behøves vaflerne at hvile??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patrycia

  Hvilken type mælk er bedst? Kærnemælk eller letmælk?
  – Hviler dejen i køleskab eller stuetemperatur? Skal købe vaffeljern i dag for at prøve den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Fantastiske vafler, jeg synes de er verdens bedste, de er sprøde, lækre og smager fantastisk! 👌🏻😝

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Behøver den virkelig hvile? Også hvis man ikke har puttet vaniljesukker i??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Opskriften findes fra en blog, som er god <3 du kan finde her Cute Carbs <3 […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  De er så lækre disse vafler og min datter på 5 år elsker når vi laver vafler.
  Dog er vi lidt en fløde familie så har altid piskefløde i køleskabet og skak de blive rigtig Mums erstatte jeg dem med 6 dl. Piskefløde og 2 dl. Mælk og 2 spiseske vanilie.
  Sådan elsker vi dem også og spist lige når de kommer ud af jernet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej.
  Kan dejen tåle at stå lidt længere end en time, og skal det bare være ved stuetemperatur eller i køleskab?
  Tusinde tak for en fed hjemmeside
  Hilsen Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] kan også bruge rød frugtfarve i dejen hvis man ikke er så glad for glasur. Jeg serverer også de bedste vafler for hele familien til morgenmad – de er jo hjerteformede. Heldigvis har jeg et dobbelt […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Solvejg

  Tror det er verdens bedste vafler 🙂 Jeg blander altid reven citronskal i, det går godt i spænd med vanilje. Har lige lavet stikkelsbærmarmelade, så nu venter jeg blot på dejen har hvilet. Ellers kan is varmt anbefales 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Else

  Har bagt vafler både i går og i dag, af samme dej, da jeg bagte til børn og børnebørn i går blev de bløde havde ikke fået læst hele opskriften om at lægge dem på en bageriet. Det gjorde jeg så i dag, og ummm så var de ekstra gode, det er ikke sidste gang jeg bager dem. :smiley:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Vaflerne er btw af den helt syndige slags uden banan eller andet sundt Opskriften er fra Cutecarbs.com […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maya

  Det er bare mums. Her spiser vi dem med hytteost og hindbærsyltetøj

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg elsker dem og bruger altid din opskrift. Nogengange tilføjer jeg revet æble og 1 tsk kanel. Og så med cremefraiche og solbærsyltetøj på. Smager himmelsk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Lækre sprøde vafler. Nem opskrift. Er i fuld gang med at bage så der er lune vafler til børnene kommer hjem. Tak for god opskrift

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mikala

  Kan det passe at der skal 8 dl væske og 400 g mel til kun 16-18 vafler?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Rigtig god opskrift, bruger den hver gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Bruger denne opskrift gang på gang. De er så gode 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Hvor mange grader skal det være på? har en industri vaffeljern

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • bob

  hej det ser for lækket ud må jeg smage
  kh bob

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Har længe prøvet at lave sprøde vafler efter mange forsøg er det lykkedes med denne super opskrift

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg syntes de er lækre, men jeg lader være med at komme så meget mælk i da jeg godt kan lide at dejen er midt tyk! Og De bliver perfekte❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Må sige, at jeg ikke er i stand til at lave noget som helst, der indeholder mel, men de her blev rigtig vellykket – i hvert fald ifølge min familie. Jeg kom noget revet citronskal i, og det smagte rigtig godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Er ked af at skulle sige det men har nu lavet vafler rigtig mange gange og tænkte at jeg ville prøve en ny opskrift. Det har jeg da godt nok fortrudt. Mine vafler ville bare slet ikke noget de blev så grimme og gik fra hinanden, De smagte nu meget godt men sikke en møg dej. Har ellers fulgt opskriften 100%. Så nej det er absolut ikke en god dej. Desværre

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er vild med den og smagen, ig har også hørt fra mange, der er glade for disse vafler. Men det er en meget tynd dej, så den kan godt drille, når man bager dem. Ked af, at de var lidt spild af tid for dig. Vh Tóra

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Solvejg

   Lige en kommentar til folk, der spørger om dejen skal stå den time inden bagning af vaflerne. Det er en god ide, da væsken i dejen suger melet til sig, dvs. at vafler hænger bedre sammen og vafler går ikke i stykker. Dette gælder f.eks også pandekagedej 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  En ting er helt sikkert. Disse er de bedste og sprødeste vafler, jeg nogensinde har smagt! :grinning:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vaflerne bliver fine nok, men synes ikke at det er de bedste jeg har prøvet.
  Det var lige som om, at de ikke “hævede op” i vaffeljernet, så de fik ikke ret meget farve på oversiden, fordi ikke kom op og fik kontakt der.. (hvis det giver mening?) 🙂
  P.S.: Jeg talte ikke lige vaflerne, men er ret sikker på, at der var nogen flere end 16-18 stk. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Endnu en weekend har stået i fødselsdagens tegn. Sidste weekend var det min, og denne weekend min kærestes. Jeg var stået tidligt op i fredags, havde lånt min venindes vaffeljern (tak Anna) og overraskede Casper med vafler og friskpresset juice til morgenmad. Opskriften på vafler fandt jeg her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  bare et lille spørgsmål. Er det nødvendigt for dejen, at stå i en time? Og kan man godt bare begynde at lave vaflerne, lige efter man har lavet dejen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika

  Bare et afklarede spørgsmål. Rører du dejen? Pisker ikke? Tænker bare at melet måske klumper, hvis det kun røres.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lasse H

  Jeg gav den lidt ekstra sukker, og brugte vanillestang i stedet. Og så det lille luksustwist som jeg klart vil anbefale:
  Jeg erstattede en halv deciliter af mælken med Makers Mark (kunne også have været god rom fx Ron Zacapa)
  Kan klart anbefales!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandy

  de smager fantastisk, jeg har lavet dem ualmindelige gange i løbet af de sidste par måneder! 🙂 jeg har så krydret det med en del ekstra vaniljesukker, det kan klart anbefales! flødeskume 500 ml evt. + lidt vaniljesukker også, så giver man flødeskum en aroma af vanilje, hvilket klart også kan anbefales! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Hvorfor bliver mine vafler aldrig sprøde men bløde? Er det mon mit vaffeljern? Dejlig opskrift!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hmmm.. Må nok være dig svar skyldig, men det ku’ være vaffeljernet.. Men husk at lade dem køle lidt af på en rist, det gør dem også sprøde.. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hej,
  Har aldrig lavet vafler før, Man har i går købt et vaffeljern og prøvet din opskrift.
  Hele familien er KÆMPE fans- hvor var de lækre. Eneste “problem” var at vi er 6 mennekser og et lille vaffel jern 😉 Må ænske mig et dobbelt et
  Tak for en fed blog
  Pia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • xalarak

  nice vafler! top klasse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja J.

  Adrig har jeg fået så sprøde vafler! De er helt igennem fantastiske! Det skal jeg da helt klart sørge for bliver familiens nye opskrift til vafler! MUMS!
  Tak for denne lækre opskrift 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Altså – jeg læste ikke lige kommentarerne, før jeg gik i gang, for så havde jeg nok sparet på sukkeret. Ikke for smagens skyld – de smager super – men for at undgå, at de brænder på. 150 gr smør og de brænder på?! Det har jeg alligevel aldrig prøvet før. Nu pensler jeg så pladerne, før jeg hælder dejen på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Dem vil jeg da prøve at lave til mine forældre…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej har lavet dejen. Så skal til at bage dem! Håber de bliver gode

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Skal lige til at lave dem håber at de smager godt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Lund Nielsen

  Bedste vafler nogensinde 🙂 tak for det……… normalt når vores dreng på 14 år laver vafler bliver de første 3-4 stk. lidt dårlige, her var allerede den første super god. Må sige vi er virkelige overrasskede hvor velsmagende og sprøde de er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosa

  De er også fantastiske, hvis man erstatter halvdelen af melet med mandelmel! Tak for en dejlig blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Super god opskrift, mit vaffeljern svigtede bare midt i det hele og jeg måtte lave små tykke pandekager på stegepanden i stedet for. MEN de blev oz rigtig rigtig gode, så det blev en succes alligevel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super vafler. Perfekte til forkælelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Det er virkelig den bedste og nemmeste opskrift på vafler! Idag er det jo vaffeldag, så må hellere lave sådan en portion til dessert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor sjovt, skal til at lave vafler til mine forkølede forældre! Mange tak for opskriften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise W.

  FANTASTISK opskrift!! De smager som dem min mormor lavede 🙂 Mums, ikke sidste gang jeg laver dem 🙂 Tak for en rigtig god blog med mange gode opskrifter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jeg lavede 8-9 stk. og det viste sig at være lige lovligt meget, haha. Jeg lånte opskriften fra Cutecarbs.com, og halverede så bare opskriften. Stor tak til frk. Sød! Det er måske verdens bedste […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Super gode!

  Jeg tilsat rød farve, og bruger dem til desserten på valentinsdag

  Mums

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • susie

  De er da vildt gode. Noget vrøvl at de brænder på og at der er for meget sukker i. Jeg bruger selv en opskrift med kun en spiseske sukker og pisket fløde, men har nu prøvet dine og de er gode.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • else-marie sørensen

  Mange tak de er virkelige gode.mums 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • fucksystemetsigernogen

  Mere smør! De er rigtig gode.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • tina

  Alt for søde. Ikke den bedste intro til mit nye vaffeljern desværre. Smed dejen ud…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Y. Wind

  Skønne, og en tsk. Kardemomme kan anbefales, giver et lille julepift!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  De er alt alt for søde! Det er jo ikke meningen, at de skal være så søde INDEN man putter flormelis og marmelade på. Er skuffet over dem. Desuden brænder de let på, da der er så meget sukker i. Æv!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Der er alt alt for meget sukker i dejen! De er for ALT for søde.. Det er jo ikke meningen at de skal være så søde INDEN man putter flormelis og marmelade på!!
  Er skuffet.. Desuden gør den store sukkermængde, at de let brænder på! Æv!!!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Ååhh hvor var de bare gode!! Har lavet en halv portion til dessert her til aften og nydt dem sammen med min mand og vores lille dreng på 2 år. Kæmpe success siger jeg bare 🙂 De er jo super nemme at lave – ikke noget med piskede hvider og andet spas! Og så var det lækkert med vanilie… har 3 vafler til formiddags hygge i morgen 🙂 Tak for en lækker opskrift. Den vil blive flittigt brugt i den kommende tid og fremover.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ove

  Så er dejen rørt sammen 🙂 glæder mig til at smage dem med en kop frisk kaffe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] vafler til dessert. Hvad ellers? De smagte fantastisk og var ret nemme at lave. Opskriften finder I her. Der er nærmest ikke noget hyggeligere på en kold onsdag aften. Jeg er sikker på de også smager […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Den bedste vaffelopskrift jeg har smagt! Bløde indeni, sprøde udenpå. Supplerede med lidt citronsaft og skal, det var super!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej 🙂 har li fået et vaffeljern og vil lave de her vafler 🙂 skal man putte en klar smør på jernet hver gang inden man putter dejen på jernet?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det gør jeg, men du kan lige prøve dig frem, det ka’ jo være dit nye vaffeljern, kan klare det uden smør 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Så er dejen lavet og den skal til at hvile. Glæder mig til at smage resultatet for den opskrift jeg tidligere har brugt skulle der fløde i og det havde jeg selvfølgelig ikke lige fået købt da jeg nu stod og blev lækkersulten:-D Længe leve internettet:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cutecarbs

   Håber, du kunne lide dem 🙂 PS: Ja, længe leve internettet 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hejsa.
  Igår prøvede mig og min mormor at lave disse lækre vafler. Jeg så det var en blog, hun fandt opskriften på, og som blogger, ved jeg at det betyder meget med kommentare. – Jeg synes vaflerne smager rigtig godt, og elsker smagen.Dog kunne jeg godt bruge lidt mere vaniljesukker, men det er nk bare mig. Elsker vaflerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Er i gang med at lave dem 🙂 de ser lækre ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er godt i gang – tak for opskriften 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oscar

  Skal til at lave at lave dem håber de blive gode 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silla

  De ser vildt gode ud, kunne man måske putte chokolade i?? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cutecarbs

   Hej Silla, de smager så godt 🙂 Jeg ville ikke lave dem med chokolade, der tror jeg, du skal have en lidt mere “tør” dej 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Er alene hjemme, syg, så har brug for noget lækkert.
  Skal i gang med vaflerne nu, så glææder mig til de er færdige. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvor lang tid kan vaffeldejen holde sig i køleskab?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cutecarbs

   Det ved jeg faktisk ikke, men jeg ville ikke lade det stå i mere end 24 timer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Jeg har ofte dejen stående op til et par dage, uden at der sker noget ved det. Der er ikke noget bedre end vafler til et godt morgenbord. Luxus!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • God opskrift! Gav den lidt ekstra mel, bagepuvler og lidt kardemomme plus skræl og saft fra en lime og en appelsin. Det kan klart anbefales, hvis man bliver træt af de almindelige vafler! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cutecarbs

   Lyder lækkert med et friskt twist af appelsin og lime – tak for tippet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Morten

  Så blev de prøvet…superlækre og velsmagende. Jeg brugte 2/3 hvedemel og 1/3 grahamsmel. Det giver en rigtig god smag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Sikke et sammentræf!
  Har hjulpet min farmor med at flytte idag og der fik jeg et vaffeljern! Der går jeg så og drømmer om at finde en god opskrift på nettet (så jeg kan blive rigtig tyk inden min konfirmation) og wupti, har min yndlingsmadblog en super god en!
  Tak og go’ søndag 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cutecarbs

   Hej Karoline – dejlig gave at få, og du kan glæde dig til at nyde nogle lækre vafler 🙂 Tak for en dejlig kommentar 🙂 Kh Tóra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanna

  Hej, den ser meget lækker ud. Den vil jeg prøve den kommende uge. 🙂
  Du siger hvile i 1 time, ikke i køleskab aligevel ??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cutecarbs

   Hej Johanna – de smager så godt 🙂 Nej, ikke nødvendigvis i køleskab. Kh Tóra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • cutecarbs

  Lyder lækkert Elsa – får lyst til vafler 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lyder lækkert at de er sprøde:)!
  – venter nu til dejen har hvilet færdigt, glæder mig:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • cutecarbs

  Hej Carla – ja de smager jo mega godt:) Dejligt at høre, at du kan lide bloggen. Jeg er 30:) Kh Tóra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • havde helt glemt hvor lækre vafler smagte!!! stærkt undervurderet.
  rigtig dejlig blog!
  hvor gammel er du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • cutecarbs

  Hej Birthe, et vaffeljern er et hit – og selv om jeg ikke bruger mit særlig meget, så er det virkelig hurtigt og lækkert med nybagte vafler en gang imellem:)
  Kh
  Tóra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhmm, vafler. Må altså ønske mig et vaffeljern 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsnegle