♥ Ismageriet

Mors megagode mandelsnitter

Jeg holder i disse dage ferie på Færøerne, og det betyder, at der er dømt hygge! Regnen pisker mod vinduerne, blæsten laver store bølger på fjorden, og jeg føler mig hjemme igen. I køkkenet er der dækket op med morgenkaffe og sprøde småkager – megagode mandelsnitter!

Tænkte, jeg ville dele opskriften med jer, så her er I en omgang mandelsnitter – velbekomme…

250 g smør
2,5 dl sukker
1,5 tsk vaniljesukker
4,75 dl mel
100 g mørk chokolade
100 g hakkede mandler

 photo mandelsnitter_opskrift_zpsda6f1f2d.jpg

Sådan gør du: Pisk smør, sukker og vaniljesukker til en let boblende masse, kom den grovhakkede chokolade i sammen med mandlerne. Til sidst tilsættes mel.

Massen skal nu fordeles på et bagepapir på en bageplade. Sørg for at fordele det jævnt over hele bagepladen, så dejen er ca. en cm tyk.

Bag ved 175 grader i ca. 25 min til mandelsnitterne er lidt gyldne. Tag dem ud af oven og skær dem straks i små firkantede stykker.

 photo mandelsnitter_zpsf1571588.jpg

   

10 kommentarer

 • Christel

  Jeg prøvede at lave dem igår, men jeg kunne ikke samle dejen, førend jeg tilsatte et æg. Men det står der jo ikke i opskriften der skal i…
  Har jeg givet op for hurtigt eller hvad?
  De er blevet gode nok, men jeg synes de virker lidt “tunge” i det af en småkage at være…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cutecarbs

   Hej Christel, der skal ikke æg i, for man burde kunne samle dejen med det bløde smør, så mit gæt er, at dit smør ikke har været blødt nok, ellers ved jeg ikke, hvad der er gået glat. Håber, de kan spises. Kh Tóra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Himmelske mandelsnittet som vakte sand begejstring da de blev givet som værtindegave:-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie

  Hvor ser de gode ud! 🙂
  Kan man bruge margarine i stedet for smør?
  Vh julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ibs

  Det lyder godt. Og de smager altså også sindssygt godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej, smøret skal være helt blødt, men ikke smeltet, og så skal det piskes rigtig godt med sukker og vaniljesukker. Det er en meget smuldret dej, så umiddelbart lyder det som, at du gør det rigtigt;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ibs

  Jeg har bagt de her snitter. Og de blev ret gode. Men jeg er bare i tvivl om opskriften, for det var virkelig underligt at arbejde med. Skal smørret smeltes eller bare piskes med sukkeret, når det er almindeligt stuetemperatur-blødt? Er det meningen, det skal være sådan noget smuldre-agtigt noget? Åh, jeg er bange for, jeg har gjort noget forkert. Men de smager altså godt. De er bare lidt sære i konsistensen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, tær eru góðar:) Nåååh ja tað havi eg gloymt, tað er teskeið:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Barbara Julsgart

  Hey sær super lekkurt út:) Hvussu nógv skal vera av vaniljusukur? Har stendur onki aftanfyri…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

♥ Ismageriet