Icepops: Rabarberis…

Jeg elsker alt, der har med rabarber at gøre, og derfor skulle der også kæles for årets sidste portion rabarber. Jeg overvejde rabarbertrifli, fordi det smager gudeskønt, men jeg har lavet det så mange gange, så jeg besluttede at lave noget nyt… Icepops lavet af rabarberis og overtrukket med hvid chokolade. Lidt ligesom popcakes bare med is!

Sådan laver du rabarberisen…

450 g rabarberstilke

1 vaniljestang

180 g sukker

2 æggehvider

1,5 dl fløde

Skær raberberne i små stykker og kog dem med ca. 1 dl vand, når rabarberne er kogt ud, tilsættes vaniljekorn og selve vaniljestangen sammen med sukkeret, og det hele simrer i 2-3 minutter.  Tag gryden af og lad rabarberkompotten køle af. Blend rabarberkompotten til den er helt glat og si den. Sæt rabarberkompotten i fryseren, og pisk så fløden stiv og ligeledes skal æggehviderne også piskes helt stive.

Tag rabarbermassen ud af fryseren og vend fløden og æggehviderne i. Frys massen til den er næsten hård, og kør den derefter blød og cremet i blenderen.  Nu kan du fyse isen i en isform eller gøre, som jeg gjorde, lave små søde icepops!

Jeg fordelte ismassen i små muffinforme, som jeg dækkede med staniol og satte i fryseren. Efter en til to timer i fryseren kan pinden sættes i, og så er det egentlig blevet til icepops!!!

For at give lidt modspil til de friske og lidt syrlige rabarber, overtrak jeg nogle af de søde icepops med hvid chokolade. Men de smager faktisk lige så godt uden, hvis man altså som jeg elsker ALT med rabarber.

Følg Cute Carbs på facebook!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *